Александър Лаказет започна своя пети сезон в Арсенал. Французинът вече има достатъчно сериозен опит във Висшата лига и спокойно може да направи една равносметка за престоя си в Лондон.

Според френския национал, английският футбол има много предимства пред останалите топ първенства, но той не пропусна да подчертае силата на феновете и емоцията, която те носят във всеки мач.

„В Арсенал съм вече от 5 години и мога да кажа много неща. В Англия определено се чувствам добре и всичко ми допада. Феновете обичат истински футбола и стадионите са винаги пълни. Привържениците подкрепят отборите си отдадено, а това означава да си истински фен. Бе изключително тежко, когато трябваше да играем пред празни трибуни, всичко е толкова тягостно“, сподели французинът.

„Аз мисля, че Арсенал се представя толкова добре през сезона дотук точно заради подкрепата на публиката. Друго е, когато усещаш, че хората са зад теб и не спират да те подкрепят. Атмосферата е съвсем различна и е чудесно, че отново имаме възможността да се наслаждаваме на най-великата игра истински“, коментира Лаказет.