Техническият директор на Арсенал Еду Гаспар стана първият в историята спортен директор на лондончани, съобщиха от футболния клуб. Бразилецът бе назначен на новата си позиция, след като редица водещи отбори се опитват да го изкушат с изгодни предложения.

„Радваме се да съобщим, че Еду Гаспар е назначен за първия спортен директор на Арсенал. Повишаването на Еду го кара да поеме основната отговорност за всички дейности в нашата академия, в допълнение към съществуващите му отговорности в мъжкия и женския футбол“, гласи изявлението на „артилеристите“.

Изпълнителният директор Винай Венкатешам добави:

„Радваме се, че Еду отново посвещава бъдещето си на клуба, който той толкова очевидно обича, след като направи толкова положителен и критичен принос за нашия напредък през времето си с нас досега. Повишаването на Еду формализира вече нарастващото му влияние върху операциите на нашата академия и ние очакваме с нетърпение мениджъра на академията Пер Мертезакер и Еду да работят заедно, за да засилят още повече интеграцията между първия отбор и академията“.

Еду, който прекара четири години като играч в Арсенал от 2001-а до 2005-а година, се завърна в клуба като технически директор от подобна роля в бразилската ФА през лятото на 2019-а година.