Слабото представяне и загубата на Манчестър Юнайтед от Арсенал 1:0 отприщи вълна от възмущения на Острова. По традиция една от легендите на „червените дяволи“ разкритикува играта на отбора и самите футболисти на Оле Гунар Солскяер.

„Ще ви кажа какво ще се случи: Оле ще си загуби поста, защото работи с тези футболисти. Преди мача си говорехме, че играчите трябва да влизат в срещата с необходимата мотивация, да бъдат агресивни. Все пак си домакин. А в действителност не видяхме нищо от това. На всичко отгоре нямаше никаква енергия, ентусиазъм, липсва качество и това наистина ме притесни, особено през второто полувреме. Солскяер може би се чуди какво става. Никога през моята кариера аз не съм се обръщал към мениджъра с очакване той да ме мотивира. Това ти идва отвътре”, заяви ядосаният Кийн в ефира на „Sky Sports“.

Getty Images/Gulliver
55 снимки

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед захвана конкретно и нападателя на тима Маркъс Рашфорд.

„Този път следях внимателно Рашфорд, който през изминалите няколко месеца заслужи много похвали. Сега обаче езикът на тялото му беше шокиращ. Той само свиваше рамене, когато нещата не се получаваха. В Манчестър Юнайтед трябва да навиеш ръкавите си. Когато нещата не вървят, тогава очакваш отговор от страна на лидерите и играчите с характер. В тима обаче аз не виждам лидери, независимо че има много опитни футболисти. Оле е принуден да се доверява на тези състезатели, защото работата на треньора зависи от това, което те направят на терена. Ще се доверите ли обаче на тези футболисти? Господ да ни е на помощ. Наистина съм притеснен за Юнайтед, защото такава липса на класа не е имала от години насам”, коментира още ирландецът.

С тази загуба „червените дяволи“ останаха на 15-ата позиция в класирането, като нямат победа у дома от началото на сезона.