Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер хвърли малко повече светлина за това как се развиват преговорите за нов договор с халфа Джак Уилшър. Французинът заяви, че решението не зависи само от него, защото ако е било иначе, то новият договор на английския футболист вече щеше да е сключен.

Сезон 2017/2018 беляза възраждането на 26-годишния Уилшър, който дори болшинството фенове на отбора вече бяха отписали. Множеството контузии сериозно накърниха кариерата на халфа, който в даден момент дори бе пратен под наем в Борнемут.

Уилшър готов на всичко, за да остане в Арсенал

Сега обаче Уилшър отново полека-лека се доказва като титуляр за „топчиите” и всички виждащ защо Венгер така горещо настоява за подновяването на споразумението му. Настоящият му контракт изтича в края на сезона, а се говори, че Ювентус също проявява интерес.

„Решението не зависи само от мен”, коментира Венгер. „Бих желал да подпишем с него възможно най-бързо. Все още не е взето решение и тепърва ще търсим химикалката. С удоволствие бих му предоставил една”, добави треньорът.

Юве иска Джак Уилшър безплатно през лятото

Преди месецът самият Уилшър индикира, че би желал да продължи кариерата си при „артилеристите” с красноречив пост в „Инстаграм”. „По това време преди около година аз бях играч на Борнемут и седях на трибуните на „Виталити”, за да гледам Борнемут срещу Арсенал, като се чудех дали някога отново ще играя за Арсенал във Висшата лига. След още една засечка, аз никога не престанах да мечтая и да вярвам. Ако 2017-а година ме научи на нещо, то е: НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!!! Обожавам да играя за този клуб и дано това продължи дълго време”, написа тогава Уилшър.