Легендата на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд призна, че част от „големите играчи” в спорта са били пращани „в канавката”, когато са се изправяли срещу Тиъри Анри. Френският нападател е един от най-великите футболисти, играли във Висшата лига на Англия, след като има 176 гола и 77 асистенции в 258 мача от шампионата за Арсенал.

Фърдинанд се е изправял срещу Анри в редица срещи, като голяма част от мачовете са именно с тима на Рио – Манчестър Юнайтед. Защитникът призна, че световният шампион с Франция притежава рядката способност да плаши играчите преди още да е започнал мачът. „Какво е да играеш срещу Тиърни Анри? Винаги беше трудно, когато предстои мач с Арсенал и не искаш той да идва”, каза Рио в своя профил в социалните мрежи.

„Използвах много видеа, за да анализирам играта му, но той е способен да те запрати „в канавката”. Прави неща, които малко играчи могат да го направят. Имаше невероятен ефект върху другите, а тези футболисти се броят на пръстите на едната ръка – той беше един от тях. Когато гледам даден мач, преди да започне, го анализирам. Тиери беше такъв, че беше „мозъкът” на Арсенал. Те бяха добри играчи и като отбор, но той беше над всички”, продължи с възхвалите си Фърдинанд.

Анри има 228 гола в 375 мача за Арсенал във всички надпревари.