Английският вицешампион Арсенал е превърнал нападателя на Спортинг Лисабон Виктор Гьокерес в своя цел номер едно за нов човек за върха на атаката през лятото, разкрива FootballTransfers. Шведският таран е привлякъл вниманието на скаутите на Арсенал, които са следили представянето му през последните няколко месеца.

Информацията сочи, че съгледвачите на отбора от северен Лондон са концентрирал усилията си върху намирането на нов нападател, като оценките за 25-годишния Гьокерес са, че е напълно съвместим със стила на игра на Микел Артета.

Гьокерес е многофункционален и може безпроблемно да се подвизава на всички позииции в атаката. Неговата способност да играе като централен нападател, дясно крило или ляво крило съвпада перфектно с тактическата визия на Артета. Тази адаптивност го отличава от другите потенциални цели, като звездата на Наполи Виктор Осимен и Айвън Тони от Брентфорд, които не предлагат същото ниво на гъвкавост.

Докладът на скаутите на Арсенал показа, че нападателят се представя отлично и вече е предпочитаният избор за това да поведе атаката на клуба. Миналото лято Гьокерес подписа петгодишен договор със Спортинг Лисабон за 20 милиона евро от Ковънтри Сити. Като част от споразумението, Ковънтри има право да получи от 10 до 15% от всяка следваща продажба. Договорът също така съдържа клауза за откупуване на стойност от 100 милиона евро.