Месут Йозил потвърди днес преминаването си от Арсенал в турския Фенербахче. Халфът добави, че е ентусиазиран да играе за бившия шампион на Турция и също така е готов да влезе веднага на терена въпреки че последните месеци не играе редовно.

32-годишният халф не е играл от месец март насам. И макар да има договор с "артилеристите", не е в групата нито за първенството, нито в Лига Европа.

И отдавна е свързван с трансфер във втория най-успешен турски клуб. В интервю за турската НТВ той заяви, че е подкрепял жълто-сините през целия си живот и няма търпение да облече екипа. Очакванията той да пристигне край Босфора са за понеделник.

"Аз съм фен на Фенербахче. И това е причината защо съм толкова щастлив, че отивам в Турция и ще подпиша с този клуб. Щастлив съм, че именно те ме потърсиха. Господ ми дава шанс да облека екипа на отбора, на който съм привърженик. За мене това е невероятна чест и ще дам всичко от себе си".

"Разбира се, липсва ми малко игрова практика. Не съм играл от доста време, но не съм спирал да тренирам. Физически съм в много добро състояние, добави Йозил.

32-годишният Йозил пристигна през 2013-а година в Арсенал, когато бяха платени на Реал Мадрид 42 милиона паунда. И по времето на Арсен Венгер играеше ключова роля в отбора. Но наследниците му Унай Емери и Микел Артета не успяха да намерят правилния път, за да го използват за клуба.