Бившият полузащитник на Арсенал Санти Касорла може да се завърне в клуба, след като се откаже от активната си футболна кариера. 35-годишният испанец е любимец на феновете на тима от Северен Лондон, за който игра в период от шест години, въпреки че серия от контузии лимитираха изявите му до едва 180 мача във всички надпревари за „артилеристите”.

Касорла напусна Арсенал, за да се върне във Виляреал през 2018-а година, след като се излекува от тежка контузия и дори получи повиквателна за националния отбор на Испания през миналата година. Контрактът на плеймейкъра с „жълтата подводница” изтича през лятото, а през този сезон има 29 мача за клуба. Също така не се очаква той да удължи бъдещето си на „Ла Серамика”.

Касорла е в много добри отношения с мениджъра на Арсенал Микел Артета, което засили спекулациите, че той може да се завърне на „Емирейтс” в бъдеще. Уважаваният журналист Гийиом Балаг предупреди, че феновете на Арсенал може да почакат още две години, за да може Касорла да се върне в клуба. „Интересно е, защото говорих със Санти неотдавна и той ми каза, че не е подновил договора си с Виляреал, който изтича в края на сезона. Той иска да играе още две години, след което ще се завърне в Арсенал като треньор. Запитах го и той ми отговори положително, че обмисля да стане треньор, след като спре с футбола, но сега иска да поиграе още два сезона. Казвам ми, че Микел Артета може да го вземе в щаба си, тъй като са добри приятели и имат сходно мислене за футбола”, каза Балаг пред спортен блог в YouTube.

Касорла и Артета играха заедно четири години за Арсенал, след което Артета се отказа от футбола през 2016-а година.