Ужасяваши сцени се случиха в столицата на Азербайджан Баку в навечерието на финала за Лига Европа между Арсенал и Челси, който започва в 22:00 часа. Феновете на двата отбора са се били жестоко в кръчма и има множество пострадали. 

Според медиите в страната, двама от тях са ранени по-тежко и са заведени в местна болница. Добрата новина е, че няма опасност за живота им, въпреки че са загубили доста кръв по време на побоя в заведението. Има доста други посетители с охлузни рани, за които не е била необходима медицинска намеса. 

Иначе единият от пострадалите е с контузия на главата, като е оставен в болницата под наблюдение заради съмнения за комоцио. Вторият е с няколко рани по лицето, бил е третиран от лекарите в продължение на около час и е пуснат и има възможност да гледа дори финала на живо. Все още не се знае на кой отбор са фенове, но се знае, че със сигурност са англичани. 

Иначе фенове на "артилеристите" си докараха главоболия с местната полиция, защото носеха екипи с името на арменеца Хенрих Мхитарян. Играчът не пожела да пътува до Азербайджан заради политическото напрежение между родината му и страната-домакин на финала, както и заради опасения за сигурността си. 

Властите на реда посъветвали привържениците или да сложат някаква дреха върху тези фланелки с името на Мхитарян, или да ги свалят изобщо. Все пак не се стигнало до задържане или арест.