Собственикът на Челси Роман Абрамович изобщо не е останал доволен от поведението на Диего Коста, който е почти сигурен пътник, като се очаква да бъде продаден през летния трансферен прозорец. Испанският футболист влезе в конфликт с мениджъра Антонио Конте. Руският милиардер е решен да не пести средства в намирането на заместник на Коста. Според информациите в английската преса, „сините“ от „Стамфорд Бридж“ ще насочат усилията си към привличането на Алексис Санчес от Арсенал.

28-годишният футболист има договор с "артилеристите" за още 18 месеца. Към момента той и ръководството не са стигнали до споразумение за удължаване на контракта и това дава надежди на Челси, че ще успея да отмъкне играча.

Според информацията, Челси е готов да извади близо 70 милиона паунда за привличането на чилиеца.

Алексис Санчес е един от нападателите, който попада в трансферния списък на Антонио Конте.

Челси подновява интереса си към Лукаку

Диего Коста иска двойна заплата, за да остане в Челси

Челси продаде нападател на Мидълзбро

Челси пита за изненадващ футболист

Роман Абрамович със сигурност е подготвил много сериозна сума за трансфери, ако Конте изведе Челси до титлата. Руснакът ще иска отборът му бъде достатъчно конкурентен в Шампионската лига, която е следващата цел пред лондончани. С Алексис Санчес в състава Челси ще изглежда много по-заплашително за своите съперници.

Още един таран в списъка на Конте

През настоящия сезон Санчес има 14 гола в 21 мача във Висшата лига.