Английският Арсенал се е отказал от привличането на бранителя на Барселона Самюел Умтити по съвсем логични причини. Исканите 80 милиона евро от „блаугранас” за французина са дошли прекалено много за английския тим, заради което те са снели интереса си към бившия футболист на Олимпик Лион, твърди Goal.

Френският футболист пропусна пет месеца от тазгодишния футболен сезон, тъй като лекуваше контузия в коляното, но въпреки това продължава да е считан за един от най-добрите защитници в световния футбол. Умтити, който се присъедини от Лион към Барса през 2016-а година, формира добър дует в центъра на отбраната на испанците с Жерар Пике, откакто пристигна на „Камп Ноу”.

Спекулациите, че Умтити ще напусне столицата на Каталуния набъбнаха, след като се появих слух, че Барселона има интерес да привлече капитана на Аякс Матайс Де Лихт, като евентуална продажба на Умтити е щяла да спомогне на испанците да финансират сделката с холандския гранд.

Все пак обаче е станало ясно, че Арсенал няма да може да заплати нужните пари за защитника, а Ювентус и Манчестър Юнайтед са другите отбори, които имат интерес за услугите на Самюел Умтити.