Мениджърът на Арсенал Унай Емери призна, че усеща недостиг на футболисти на определени постове в отбора си, но каквото и да прави, няма да прекратява наемите на бранителя Калъм Чеймбърс и крилото Рийс Нелсън.

Испанският наставник със сигурност мисли за зимно подсилване на състава си, а това най-вероятно ще мине през привличането на нови футболисти. Колкото до споменатите двама собствени кадри, Нелсън е под наем в Хофенхайм до края на сезон 2018/2019, а пък Чеймбърс – във Фулъм. И двамата оставят добри впечатления с изявите си дотук.

„Нашето предизвикателство е да се подобрим в защита”, заяви Емери след победата с 4:1 над Фулъм. „Имаме нужда нашата защита да стане по-балансирана и по-добра. Трябва да работим. Ще се подготвим за втория дял на сезона. Трябва да се представим по-добре през нея в тактическо отношение и ще се справим.”

В случая с Чеймбърс Арсенал няма много варианти за действие, тъй като в договора с Фулъм не е залегнала клауза, позволяваща предсрочно завръщане. По тази причина „котиджърс” биха изискали плащането на компенсация, а подобен ход – да платиш за играч, който всъщност е твоя собственост – не изглежда особено далновиден от гледна точка на „топчиите”.

Колкото до Нелсън, в предишни свои интервюта младокът намекна, че би бил готов да се завърне на „Емиратс” и по-рано. „Арсенал е моят клуб от дете. Аз играя там, откакто бях на 8, това прави 10 години. Искам просто да се върна в Арсенал по-силен, защото когато бях на 16-17 години не се чувствах уверен, не се чувствах мъж. Сега има промяна и смятам, че още няколко месеца или дори цяла година в Хофенхайм ще бъдат полезни, ще ми дават вяра и увереност”, заяви по-рано през сезона Нелсън в интервю за Би Би Си.

Арсенал на този етап не планира да прекъсва престоя на Нелсън в Хофе, тъй като подобно действие може да стопира прогреса, който юношата на клуба бележи в развитието си.