Отборът на Арсенал започва да планира летния си трансферен бизнес, като основна цел ще бъде привличането на нов централен нападател. „Football London“ разкрива, че „артилеристите“ следят изкъсо Габриел Жезус от Манчестър Сити и нападателя на Рома Тами Ейбрахам.

Английският национал прави фурор в първия си сезон в Италия с екипа на „римските вълци“, като до момента през кампанията има 24 гола във всички турнири, а „джалоросите“ са му поставили цена от 80 милиона евро.

Изданието вярва, че Арсенал няма да има ресурсите за подобна операция и по тази причина ще насочи вниманието си към Жезус, който ще стане основна цел на клуба. Очаква се отборът на Микел Артета да изпрати оферта на стойност от около 35 милиона паунда за бразилеца, който има договор до другото лято. През този сезон 25-годишният нападател има 12 гола във всички турнири.

Както е известно, Александър Лаказет и Еди Нкетия имат договори с Арсенал само до края на сезона, а през януари тимът се прекрати договора по взаимно съгласие с Пиер-Емерик Обамеянг, който се присъедини към Барселона.