Отборът на Барселона няма да привлича централния защитник на Арсенал Габриел Магаляеш, след като са установили, че не могат да си го позволят. Бразилецът привлече интереса на каталунския гранд след силната кампания с екипа на „артилеристите“.

Съобщаваше се, че Барселона обмисля да отправи оферта в края на сезона, тъй като в клуба искат да подсилят отбраната си. Това се превърна в належащ проблем за наставника Шави Ернандес на фона на несигурното бъдеще на Самюел Умтити и Клемент Лангле. Смяташе се също, че „каталунците“ имат интерес към Габриел заради приятелството му с Пиер-Емерик Обамеянг, който напусна Арсенал, за да се присъедини към Барселона през януари.

Но според „Mundo Deportivo“, Барса вече не се интересува от бразилеца, защото не биха могли да финансират подобна сделка. Съобщава се, че Габриел би струвал на испанския клуб около 34 милиона паунда. Високата цена е до голяма степен резултат от договора на Габриел с Арсенал, който е до лятото на 2025 година. 24-годишният футболист има изиграни 34 мача за отбора на Микел Артета през този сезон.

Междувременно се твърди, че Барселона също се интересува от капитана на Челси Сесар Аспиликуета, тъй като договорът му с лондончани изтича също в края на сезона.