Бъдещето на звездата на Арсенал Пиер-Еемерик Обамеянг продължава да бъде основна тема в британските медии. Днес повод за поредната спекулация стана бащата на габонеца, който притесни феновете на отбора, след като загатна, че синът му може да напусне клуба през това лято.

Нападателят навлиза в последната година от договора си и все още не е подписал нов такъв, като "артилеристите" продължават с опитите си да го задържат. Все още не е ясно дали Обамеянг иска да остане в Лондон, като слуховете все повече го свързват с трансфер далеч от "Емиратс". 

31-нападател се разписа 2 пъти в последния мач на тима си срещу Уотфорд, като по този начин головата му сметка стигна 22 попадения във Висшата лига.

Веднага след победата бащата на Обамеянг - Пиер-Франсоа, поздрави сина си в "Instagram": 

"Моят син, кой не би бил горд, ако има син като теб. Браво, браво, браво. Ти наистина си голмайстор. Всеки сезон отговаряш с ефективността си, миналия сезон 22 гола, този сезон 22 гола. Мога само да те поздравя и да ти изкажа още веднъж моята гордост".

В следващата част на публикацията бащата загатна и за несигурното бъдеще на сина си. 

"Трябва да вземем правилните решения за остатъка от твоята кариера. Говорят се много неща в медиите, но не знаят, че ние сме Банту и има йерархия. Решението се взема след съвета на мъдрия човек, който е твоят баща. Ще бъдем готови съвсем скоро, спи спокойно, сине мой. Обичам те", завърши той. 

По този начин стана ясно, че тепърва ще става ясно бъдещето на габонеца.