Скаутите на Челси са останали впечатлени от изявите на нападателя Виктор Осимен при победата над Рома (1:0), но „сините“ ще трябва да извадят сериозна сума, за да го привлекат. Нигериецът отбеляза страхотен победен гол за партенопеите срещу тима на Жозе Моуриньо, за да остави своя отбор непобеден и на върха в Серия А.

Блестящата му форма през този сезон увеличиха интереса към него, като няколко клуба от Висшата лига са свързани с нападателя. Старши треньорът на тима Лучано Спалети обаче едва ли ще иска да се раздели с един от основните си играчи по средата на сезона. Клубът е в серия от 11 поредни победи във всички турнири, а победата над Рома го прави сериозен претендент за титлата.

„Calciomercato“ съобщава, че представянето му е хванало окото на скаутите на Челси, които го следят. Той е една от многото европейски звезди, към които се смята, че „сините“ проявяват интерес и се надяват, че той е човекът, който може да внесе малко динамика в атаката им.

Смята се обаче, че от Наполи са му поставили цена от 100 милиона евро, която може да изкуши клуба да го продаде. Осимен е следен още от Манчестър Юнайтед, Арсенал и Нюкасъл.

Нападателят пристигна в Наепол от Лил през 2020-а година с трансфер на стойност от 70 милиона евро. Той вече има четири гола и една асистенция в седемте си мача през сезона дотук.