Ветеранът Петър Чех ще бъде титуляр за Арсенал в двубоя им срещу Блекпул от третия кръг на ФА Къп, но наставникът на „топчиите” Унай Емери не бе в състояние да отговори дали чехът ще остане част от клуба след края на сезона.

36-годишният страж в момента е резерва на Бернд Лено, макар че в началото на сезона той беше титулярният избор. На „Блумфилд Роуд” Чех ще има рядък шанс да блесне тази вечер.

Бившият ас на Челси е вратарят с най-много „сухи” мрежи в цялата история на Висшата лига, но не е изключено кариерата му да го отведе далеч от първенството, което го превърна в истинска звезда. „Сега не мога да кажа (дали Чех ще остане в отбора – б.р.)”, заяви мениджърът Унай Емери.

„Това е въпрос, който клубът и играчът трябва да решат заедно, взимайки предвид необходимостите за един вратар. При такива положения разговаряме с играча и с клуба. Аз просто искам да фокусирам върху тренировките, върху всяка една от тях.”

„Чех ще играе в събота, за да ни покаже качествата си, а после ще решим кое е най-доброто за него и клуба”, допълни Емери.