Ювентус чрез един от своите шефове публично заяви интереса си към полузащитника на Арсенал с изтичащ договор Аарън Рамзи. Спортният директор Фабио Паратичи призна пред „Скай Италия”, че уелският национал представлява трансферна цел за клуба.

От 1 януари насам 28-годишният Рамзи вече има право да води преговори с други клубове и евентуално да парафира предварително споразумение. Голямата цел на торинци е да си осигурят подписа на играча без да плащат трансферна сума (както се случи през миналото лято с Емре Джан от Ливърпул).

„Надяваме се да направим сезон, който да е поне толкова добър, колкото бяха последните 6-7”, заяви Паратичи. „Нашият приоритет е Шампионската лига, това стана цел и се чувстваме достатъчно конкурентни да бъдем сред фаворитите, особено през последните сезони.”

„С Кристиано Роналдо станахме много по-осъзнати за това колко всъщност сме добри, макар и преди неговото идване да разполагахме със страхотен състав и винаги да се представяхме добре в Шампионската лига.”

„Рамзи? Той е страхотен футболист, наистина много го харесваме, а той играе за велик клуб. Договорът му изтича и ние винаги внимаваме за подобни ситуации на пазара, така че бяхме алармирани и за Рамзи.”

„Повтарям – засега той е футболист на Арсенал и ние не сме единственият отбор, който го иска. Мбапе? Тук вече си говорим за много налудничава възможност”, допълни Паратичи.