Ръководството на Милан ще отправи предложение до Арсенал за бартерна сделка, която предвижда размяна на халфовете Франк Кесие и Лукас Торейра. „Росонерите” считат, че имат шанс да се подсилят с бившия ас на Сампдория.

„Кориере дело спорт” твърди, че 23-годишният Торейра вече може да се счита за топ трансферна цел на „росонерите”. Съвсем скоро последните трябва да обявяват назначението на Марко Джампаоло като наставник, а именно под ръководството на италианеца блесна таланта на дребничкия халф в Сампдория.

Доскоро 22-годишния Кесие беше със статут на недосегаем за Милан, но това се промени към края на миналия сезон. Въпреки че котдивоарецът беше един  от най-важните футболисти за гранда от Милано през последните 2 години, той се оказа глобен за разпра със съотборника си Лукас Билия. Пред ръководството той не скри недоволството си от факта, че неговата финансова санкция бе двойно по-висока в сравнение с тази на аржентинеца.

Впоследствие дойде и скандала с фланелката на Франческо Ачерби от Лацио, която Кесие и Тиемуе Бакайоко издигнаха като трофей пред феновете на Милан след победата 1:0 през април.

„Кориере дело спорт” добавя, че Арсенал оценява Торейра на 50 милиона евро, което значи, че Милан ще трябва да предложи и определено доплащане като добавка към Кесие. Тепърва обаче ще се види дали преговорите могат да доведат до някакъв резултат. Надеждата за „росонерите” се крие и във факта, че наскоро Торейра говори публично за трудностите си в адаптацията към живота в Англия.