Полузащитникът Джак Уилшър може да тръгне по стъпките на Тио Уолкът, който напусна Арсенал през зимата и заигра в Евертън. Според английските медии има огромна вероятност това да се случи, ако „топчиите” не подобрят офертата си до своя юноша.

Договорът на 26-годишния Уилшър изтича в края на сезона, в който той отново напомни за най-добрите си дни и извоюва титулярно място. Макар вече на няколко пъти мениджърът Арсен Венгер да подчерта колко силно желае оставането на халфа, реалността изглежда по-различна. Съгласно настоящия си контракт футболистът получава по 100 хиляди паунда седмично, а за да получи нов дългосрочен такъв, клубът иска от него да преглътне орязване на възнаграждениет с 20 хиляди паунда.

Уилшър готов да остане в Арсенал, но чака по-добра оферта

За момента Уилшър не е склонен да приеме подобна стъпка. Макар като цяло настроенията в медиите да прогнозират бъдещ компромис предвид миналото на футболиста, винаги съществува вероятността диалогът да пропадне.

Част от лондонските издания твърдят, че английският национал не е доволен от отношението към себе си, още повече, че не толкова отдавна Арсенал парафира нов договор с Месут Йозил, увеличавайки седмичната му заплата до впечатляващите 350 хиляди паунда.

Уилшър: Венгер ми каза, че мога да си ходя, но аз се борих

Доста клубове от Англия и чужбина следят ситуацията и чакат сигнал, за да се намесят. В Евертън въпреки всичко се чувстват окуражени, че биха могли да излязат победители в подобна надпревара, стига Уилшър да се реши за ново предизвикателство.

Присъствието на Тио Уолкът със сигурност би било сериозен коз, а не е изключено капитанът Уейн Рууни също да се намеси в качеството си на доскорошен английски национал.