Отборът на Тотнъм се е отказал от идеята да привлече нападателя на Манчестър Сити Габриел Жезус, пише „Evening Standard“. Бразилският национал е свързван с трансфер в състава на „шпорите“, но големият им съперник Арсенал бе по-настоятелен в преговорите за 25-годишния футболист и изглежда той ще премине на „Емиратс“.

Междувременно обаче от Тотнъм ще насочат усилията си към друг бразилски национал - Ричарлисон от Евертън. Нападателят иска да напусне „Гудисън Парк“ след разочароващия сезон, в който „карамелите“ едва се спасиха от изпадане. Затова лондончани са готови да се възползват от ситуацията и да го вземат в редиците си.

„Шпорите“ се очаква да извадят около 24 илиона паунда за Ричарлисон, а като част от сделката ще включат и халфа Хари Уинкс. Все още обаче не е ясно дали от Евертън са склонни да приемат подобна оферта, тъй като са му поставили цена от около 58 милиона еро.

25-годишния бразилец дойде на „Гудисън Парк“ от Уотфорд през 2018 година срещу близо 40 милиона евро. За Евертън той има 152 мача, 53 гола и 14 асистенции. През 2018 година дебютира и за националния отбор на Бразилия, за който има 36 мача и 14 попадения.

В същото време изданието допълва, че от Тотнъм са готови да преследват и още една от основните цели на Арсенал, а именно крилото на Лийдс Юнайтед – Рафиня, който е оценяван на около 70 милиона евро.