Арсенал е изпратил трансферна оферта до Барселона за крилото Усман Дембеле, която моментално е била отхвърлена от каталунците, пишат медиите в Испания. Според тях предложението е било оценено като сериозно заради своя размер.

По непотвърдени данни „топчиите” са изпратили предложение на стойност 50 милиона евро. Като се има предвид, че Барса закупи 21-годишния французин срещу 105 милиона евро (без да се включват бонусите) през лятото на 2017-а, става ясно защо офертата се е сторила крайно неатрактивна.

Откакто пристигна на „Камп Ноу”, Дембеле съумя да запише едва 34 мача за „блаугранас”. В началото на този сезон имаше доста сериозно съживяване при него, но впоследствие Филипе Коутиньо иззе ролята му по левия фланг на атаката. Първоначално бразилецът беше налаган като един от тримата полузащитници за Барса, но тъй като новото попълнение Артур бързо навлезе в ритъм, Коутиньо бе върнат на коронната си позиция.

Очевидно в Барселона са отчели грешната си преценка, че Дембеле може да се окаже правилният заместник на продадения в Пари Сен Жермен Неймар. Явно доверието към младока е вече изчерпано, защото от известно време се шуми, че клубът използва всичките си налични контакти с мениджъри и агенти, за да продаде световния шампион с Франция.

Идеята е да намалят максимално неизбежната загуба при препродажбата. Спекулира се, че минималната цифра, под която Барса не иска да пада, е 80 милиона евро.