Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер чистосърдечно призна за все още голямата разлика в позициите при диалога с Борусия Дортмунд относно евентуалния трансфер на Пиер-Емерик Обамеянг. Думите му силно контрастираха с информациите на английските медии, които в последните два дни обявиха сделката за едва ли не завършена.

Венгер тегли чертата: Сделка за Санчес ще има само ако получим Мхитарян

Очевидно откриващата оферта на „топчиите” за 44 милиона паунда е била отхвърлена. Венгер нетипично за себе си реши да хвърли малко повече светлина около случващото се. „Изобщо не сме близо в разговорите с Дортмунд”, заяви наставникът след вчерашната победа с 4:1 над Кристъл Палас в първенството.  „Те носят отговорност за собствените си изявления. Аз не мога да гарантирам за всичко, което твърдят”, добави френският наставник, цитиран от „Лондон Ивнинг Стандард”.

Бос на Борусия призна: Имаме оферта за Оба-Оба от Арсенал

„Ако ние подпишем с някого, ще го обявим. Днес половинчато анонсирах относно Санчес за Мхитарян, защото е много вероятно да се случи. Колкото до всичко останало:  не сме близо до реализирането на каквото и да било”, изчерпателен бе Венгер.

Обамеянг цъка мачле с приятели, докато чака сделка

Според слуховете, които витаят в Англия, Дортмунд настоява да получи най-малко 55 милиона паунда за Обамеянг.