Арсенал записа изключително неприятна втора поредна загуба във Висшата лига, която сериозно намали шансовете на отбора да попадне в топ 4 след оставащите 3 кръга. Поражението с 1:3 от Уулвърхемптън дойде веднага след 2:3 от Кристъл Палас, а един играч на „артилеристите” стана обект на множество критики.

Става дума за 22-годишното крило Алекс Иуоби, чийто принос на „Молиню” беше фрапиращ. Поне за подобно нещо говори представянето на нигериеца от статистическа гледна точка. Иуоби стартира като титуляр и беше заменен в 71-ата минута от мениджъра Унай Емери.

Интересно бе, че това реално беше последната рокада за испанеца, макар и до този момент Иуоби да му бе предложил твърде малко на терена. Африканецът имаше 55 докосвания до топката, които обаче доведоха само до 1 шут (блокиран) към вратата на Руи Патрисио. По-тревожното е, че тези 55 докосвания не породиха нито един дрибъл от страна на Иуоби. В добавка футболистът не спечели нито един въздушен дуел или пък единоборство, а в същото време веднъж беше преодолян с дрибъл от съперник.

В социалните мрежи вече се чуха доста изказвания от феновете на Арсенал, че Унай Емери трябва сериозно да повиши конкуренцията на позицията ляво крило.