Наставникът на Уест Хем Мануел Пелегрини уязви леко Арсенал преди лондонското дерби между двата тима от 3-ия кръг на Висшата лига. Чилийският специалист заяви, че няма никаква представа защо „артилеристите” са оставили договора на халфа да изтече през лятото.

Решението за раздялата с Уилшър, който е продукт на младежката академия в Арсенал, бе на новият мениджър Унай Емери. Това отвори възможността пред Уест Хем да привлече 26-годишния играч със свободен трансфер. Така полузащитникът напусна „топчиите” след 11 години в отбора и 125 мача във Висшата лига.

Емери се наточи за първа победа с Арсенал

В своята пресконференция преди двубоя с Уест Хем Емери потвърди, че е провел ключов разговор с Уилшър, в който го е уведомил, че няма да бъде нужен. „Поговорих си с него за 15 минути тук, в Колни точно преди той да си тръгне. Първото нещо за мен бе да покажа уважение към кариерата, която направи в Арсенал. После той избра това, което бе най-доброто за бъдещето му. Знам, че в събота на стадиона ще има фенове, които го харесват, аз също запазвам подобен респект. Смятам, че той ще бъде посрещнат добре”, коментира испанският наставник на „артилеристите”.

Уилшър записа по пълни 90 минути в откриващите два мача на Уест Хем през сезона – загубите с 0:4 от Ливърпул и 1:2 от Борнемут. Пелегрини пък несъмнено демонстрира, че цени високо качествата му. „Три години играх тук срещу Арсенал, а по-рано го срещнах и с Виляреал в Шампионската лига. Джак винаги е бил много добър играч. Не знам каква е причината, поради която договорът му с Арсенал изтече. Не зная защо Арсенал му позволи да дойде при нас”, допълни Пелегрини.

Двубоят от 3-ия кръг на Висшата лига е в събота (25 август) от 17 часа, като можете да го наблюдавате в пряко предаване по телевизия DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Още по темата:

Уилшър с мъка обяви разлъката с Арсенал, "стреля" по Емери

Уилшър за раздялата с Венгер: Беше странно