Арсенал ще има огромни трудности да продаде централния защитник Шкодран Мустафи, каквото е желанието на всички шефове и мениджъра Унай Емери. Причината е, че германецът се е запънал и е взел решение да се бори за мястото си в отбора.

Това е втори неприятен удар за „топчиите” през последните дни, след като вчера капитанът Лоран Кошчелни отказа да пътува с отбора за лятното турне в САЩ. По този начин 33-годишният бранител опитва да форсира продажбата си в Бордо.

Колкото до Мустафи, той допусна серия издънки през миналата кампания, заради които във финалните ѝ месеци загуби титулярното си място. Емери явно не вижда как германецът може да покаже развитие в позитивна посока, затова иска да се отърве от него и седмичната му заплата в размер на 120 хиляди евро.

Феновете на Арсенал очакваха изходящ трансфер да се случи, след като в „Туитър” играчът премахна профилната си снимка с екипа на отбора, както и уточнението, че играе за „артилеристите”. Въпреки това 27-годишният играч летя за Щатите и в момента тренира наравно с останалите.

Мустафи е твърдо решен да опровергае критиците си, начело с наставника, и няма намерение да се мести, тъй като се чувства добре в Лондон. За последно интерес към бранителя имаше преди две години, когато Милан отказа да плати повече от 25 милиона паунда. Поради тази причина Арсенал предпочете да задържи играча.