Нико Уилямс привлече вниманието на редица грандове с представянето си на UEFA EURO 2024. 22-годишното крило на Атлетик Билбао се превърна в една от големите звезди на Испания, по пътя на "Ла Фурия" до трофея на форума в Германия.

Съвсем нормално започнаха да валят оферти за футболиста, който се отличи с два гола и една асистенция по време на турнира. Той обаче впечатли и с бързината, техниката си и добрата визия, тъй като процентът м на успеваемост при пасовете е около 90% за всики 494 минути, които записа с екипа на Испания на UEFA EURO 2024. 

Още преди да завърши форума на Стария континтет, президентът на Барселона Жоан Лапорта сподели, че клубът може да си позволи откупната клауза на Уилямс. Тя възлиза на почти 49 милиона евро, като от Атлетик Билбао няма да пуснат крилото за по-малко. Нико Уилямс има договор с тима до 2027-а година, но е много вероятно да напусне това лято.

Освен Барселона, интерес към 22-годишния играч имат и тимове като Арсенал и Челси, като тепърва предстоят разговори и конкретни предложения от клуба. Ясно е само едно, желаещите за подписа на испанския национал са много и трудно Атлетик Билбао ще го задържи в редиците си.